Oud en veelzijdig vliegveld

Video toont opslagplaats van Tesla's in Neuhardenberg

20.06.2024, 17:07 (CEST)

Elektrische auto's: het zijn geen levende dingen, maar online zijn genoeg mensen te vinden die ze de dood in wensen. Maar, zijn de auto's wel klaar voor het kerkhof?

Een bus rijdt door een wat vreemd verlaten landschap, met links en rechts grasvelden vol Tesla's. Volgens sociale mediagebruikers in Nederland is in deze video een autokerkhof in Naumburg te zien, op maar een paar uurtjes rijden van Nederland. "Het succes van de Tesla's!", wordt er cynisch bij geschreven. Maar wacht even: klopt er wel wat van deze bewering?

Beoordeling

Nee. De video toont een opslagplaats voor Tesla's - en dus geen kerkhof - in Neuhardenberg, dicht bij de Poolse grens.

Feiten

In de video is een mannenstem te horen die het over een 'Flugplatz', Duits voor 'vliegveld', heeft. Naumburg, de locatie die op Facebook wordt genoemd, ligt in Saksen-Anhalt en heeft alvast geen vliegveld. Deze plaats kunnen we dus alweer snel vergeten.

Door verder te zoeken in Google met de simpele zoekopdracht 'Tesla Flugplatz' komen vele Duitse artikelen naar boven over dit vermeende Tesla-autokerkhof. En een autokerkhof is het niet. In de video zijn Tesla's te zien die geparkeerd en opgeslagen staan op de luchthaven Neuhardenberg, niet ver van de Pools-Duitse grens.

Op de satellietbeelden uit 2024 van Google Maps is duidelijk te herkennen dat dit daadwerkelijk de locatie is, waar de video op sociale media is gefilmd. Zo zijn de op de luchtfoto's de vele Tesla's te zien, net als de kunstmatig aangelegde grasheuvels.

Overlast door vrachtwagenkaravaan

De luchthaven ligt op een klein uur rijden van de Teslafabriek in Grünheide, Brandenburg. Waarom de auto's helemaal naar Neuhardenberg worden gereden om op te slaan, dat vroegen de bewoners daar zich ook af. Die klagen al lang over het lawaai, de stank en verkeersopstoppingen die de constante stroom van vrachtwagens volgeladen met de E-auto's veroorzaakt.

Tot nu had de fabriek in Grünheide geen plek voor eigen opslag, maar inmiddels liggen er plannen om die toch nog te bouwen. Sommige bewoners van Grünheide zien dat net zo min zitten als die van Neuhardenberg. Zij protesteerden tegen deze bouwplannen.

Geplande verdubbeling

De Teslafabriek Grünheide produceerde tot nu ongeveer tussen de 300.000 en 400.000 auto's per jaar, maar het huidige doel ligt op 500.000. Teslabaas Elon Musk heeft al aangegeven dat hij de capaciteiten naar 1 miljoen wil uitbreiden.

Dat een automerk opslagplekken buiten het eigen fabrieksterrein zoekt voor zijn wagens, is trouwens niet iets bijzonders. In Duitsland deden Audi en Volkswagen dat ook.

Veelzijdig vliegveld

Vliegveld Neuhardenberg vierde eerder deze maand overigens haar negentigjarige bestaan. De locatie wordt al lang niet meer voor grote of verre vluchten gebruikt, maar door hobbypiloten. Verder wordt het terrein ook gebruikt als evenementenlocatie, zonnepark en voor kantoor- en zelfs woonruimte. Veelzijdig dus, maar van een kerkhof - in welke vorm dan ook - is vooralsnog geen sprake.

(Stand van zaken: 20.06.2024)

Links

Facebookpost (gearchiveerd, gearchiveerde video)

X-bericht (gearchiveerd, gearchiveerde video)

Zoekopdracht Google (gearchiveerd)

Artikel Tageschau (gearchiveerd)

Artikel BZ (gearchiveerd)

Google Maps I & II (gearchiveerd hier & hier)

Google Maps route (gearchiveerd)

Artikel FAZ (gearchiveerd)

Artikel Deutschlandfunk (gearchiveerd)

Artikel Manager Magazine (gearchiveerd)

Opslagplaatsen Audi & Volkswagen (gearchiveerd hier & hier)

Aanbod vliegveld Neuhardenberg & woonaanbod (gearchiveerd hier & hier)

Over dpa-factchecks

Deze factcheck is geschreven in het kader van het Third Party Fact Checking-programma van Facebook/Meta. Meer informatie over dit initiatief vindt u hier.

Uitleg van Facebook/Meta over de omgang met accounts die onjuiste informatie verspreiden, vindt u hier.

Inhoudelijke aan- of opmerkingen kan u sturen naar factcheck-netherlands@dpa.com met een link naar de desbetreffende Facebookpost. Gelieve hiervoor de juiste sjablonen te gebruiken. Richtlijnen voor bezwaren vindt u hier.